Prajitura pufoasa cu visine

de Lavinia in Prajituri, 23 Iun 2014 | 32480 vizualizari

 

Bine v-am regasit,dragii mei!>:D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua (de tara am folosit eu)
  • 150 g zahar
  • 10 linguri ulei
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 200 g visine fara samburi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu visine:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma apoi am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat galbenusurile si uleiul ,lingura cu lingura, mixand usor la viteza mica pana ce am incorporat tot uleiul.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am cernut-o de doua ori.

Am adaugat faina,in 2-3 transe ,peste compozitia de oua amestecand usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

La final am adaugat zaharul vanilat,esenta de rom si coaja de lamaie.

Am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am nivelat bine.

Peste aluat am pus din loc in loc visinele scurse bine de zeama.

Am introdus tava in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aprox 30-35 de minute.(testul scobitorii)

TIPS-URI

1

Am folosit o tava patrata de aprox 24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca